Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

DIY προϊόντα μακιγιάζ!!!!!


                       Πούδρα

Αραρούτι σε σκόνη ή talco πούδρα για την βάση
Λίγη κανέλα
Λίγο κακάο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αμυγδαλέλαιο (κάτα προτίμηση) ή ελαιόλαδο
           Οι ποσότητες στα υλικά εξαρτώνται από από την απόχρωση της επιδερμίδας της καθεμίας. Οι σκούρες επιδερμίδες, για παράδειγμα, θα προσθέσουν περισσότερο κακάο ενώ οι ανοιχτόχρωμες περισσότερη πούδρα. Η κανέλα και το μοσχοκάρυδο θα δώσουν λάμψη στο μείγμα, ενώ το λάδι θα το στερεοποιήσει.

*Η talco πούδρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μόνη της ως πούδρα σταθεροποίησης του κονσίλερ και του make up! Χρησιμεύει κυρίως στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, αλλά μπορεί με την κατάλληλη ισορροπία χρωμάτων ανάμεσα στο make up και την πούδρα, να χρησιμοποιηθεί και από πιο σκούρες επιδερμίδες.





                       Μπρόνζερ

Κακάο
Κανέλα
Αμυγδαλέλαιο
Προαιρετικά χρυσόσκονη σε σακουλάκι (τη χρησιμοποιούμε σε χειροτεχνίες)
           Το κακάο αποδίδει το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα του μπρόνζερ και η κανέλα τη λάμψη. Το αμυγδαλέλαιο επιτελεί για ακόμη μία φορά το ρόλο του σταθεροποιητή. Η χρυσόσκονη είναι μία πολλή καλή ιδέα για έξτρα λάμψη, προσοχή όμως στην ποσότητα, για να μη βγει υπερβολικό.

* Σπασμένες σκιές ή μπρόνζερ ή ό,τι άλλο έχει κοντινό χρώμα εννοείται ότι μπορούν να προστεθούν στο μείγμα (ανακύκλωση!!!)
* Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, ως σκιά για τα μάτια, σκιά για τα φρύδια, contouring. Ακόμη, μία μικρή ποσότητα μπορεί να αναμειχθεί με λίγη ενυδατική και να περαστεί σε ολόκληρο το πρόσωπο ή και το σώμα, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!


                       Κραγιόν

Βούτυρο κακάο ή βαζελίνη
Σπασμένες σκιές στο χρώμα που μας αρέσει
           Αναμειγνύοντας μία σπασμένη καλά σκιά μαζί με λίγο βούτυρο κακάο ή βαζελίνη φτιάχνουμε μία δική μας απόχρωση κραγιόν, που πιθανώς λείπει από τη συλλογή μας αλλά ταιριάζει με ένα συγκεκριμένο μακιγιάζ μας!


4 σχόλια:

  1. Τρελαινομαι για το μπρονζερ να μια ευκαιρια να μην μου τελειωνει ποτε πλεον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και 'γω αυτό χρησιμοποιώ! Είναι τέλειο! Θέλω εντυπώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή