Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Λαδάκια για την περιποίηση των μαλλιών!!!!

   Επειδή τα μαλλιά είναι μεγάλη υπόθεση, όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άνδρες, οφείλουμε να τα προσέχουμε και να τα φροντίζουμε. Υπάρχουν πάρα πολλές κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας αλλά και να τα θεραπεύσουμε. Τη δεδομένη στιγμή θα μιλήσουμε για όλα αυτά τα λάδια που κυκλοφορούν, είναι πολύ οικονομικά και περιποιούνται το τριχωτό της κεφαλής μας.


Αμυγδαλέλαιο
Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα λαδάκι πασπαρτού. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πολλά πράγματα, όσον αφορά την περιποίηση, και φυσικά μπορούμε να το κάνουμε χρήση και για τη φροντίδα των μαλλιών μας. Αρκεί εξάλλου να σκεφτούμε πόσο θετική είναι η κατανάλωση αμυγδάλου για τα μαλλιά μας. Απλώνουμε το λάδι πριν το λούσιμο για τουλάχιστον 1 ώρα. Βέβαια, μπορούμε να το αφήσουμε και ολόκληρη μέρα ή να κοιμηθούμε με αυτό και να το ξεπλύνουμε το επόμενο πρωί.

Δαφνέλαιο
Πρόκειται για ένα έλαιο που το βρίσκουμε εύκολα στα φαρμακεία, έχει συνήθως πράσινο χρώμα και έντονη οσμή. Είναι άλλο ένα λάδι πολύ θεραπευτικό για τα μαλλιά μας και το απλώνουμε πριν το μπάνιο μας, αλλά επειδή είναι πολύ παχύρευστο και έχει σχετικά έντονη μυρωδιά, καλό θα είναι  να μην το αφήσουμε στα μαλλιά μας για περισσότερο από 2-3 ώρες. 

Ελαιόλαδο
Είναι ευρέως γνωστό, ότι το λάδι ελιάς είναι ό,τι καλύτερο για τη διατροφή μας, την υγεία μας αλλά και την εμφάνισή μας. Είναι ακόμη ένα λάδι με πολλές χρήσεις και λέγεται, ότι εκτός από θεραπευτικό και τονωτικό για το τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να μακρύνουν γρηγορότερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πολύ πολύ ενυδατικό, πάντα με προσοχή στην ποσότητα, γιατί είναι πολύ παχύρευστο.

Καστορέλαιο
Το καστορέλαιο επίσης λέγεται πως είναι το κατεξοχήν έλαιο, που με την κατάλληλη χρήση, μπορεί να συμβάλλει, ώστε να μακρύνουν τα μαλλιά. Βέβαια είναι επίσης καλή θεραπεία για τα μαλλιά. 

Αργανέλαιο (Argan Oil)
Πρόκειται για ένα φυτικό έλαιο ελαφρώς πιο ακριβό από τα προηγούμενα. Η μεγάλη περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Ε είναι ιδανική για την περιποίηση των μαλλιών. Είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από το καθημερινό styling των μαλλιών. Ταυτόχρονα προωθεί την φυσική ανάπτυξη της τρίχας και βοηθάει να απαλλαγούμε από τη πιτυρίδα.

* Όλα τα λαδάκια είναι για χρήση πριν το λούσιμο.
* Πρέπει να τα ξεπλύνουμε πάρα πολύ καλά.
* Για καλύτερο ξέπλυμα απλώνουμε το σαμπουάν μας σε στεγνά μαλλιά και μετά τα βρέχουμε, για να τα  ξεπλύνουμε. Το λάδι έχει την τάση, όταν βρέχεται, να έρχεται στην επιφάνεια, και αυτό το καθιστά δύσκολο να ξεπλυθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου