Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

The theory of everything!!!!!


The theory of everything  (IMDb: 7.8)


   Ο Hawking, ο πραγματικός, είναι πασίγνωστος φυσικός και κοσμο-λόγος, που έδωσε μία δική του
εξήγηση για τη γένεση του κόσμου. Σε ηλικία 21 ετών διαγνώστηκε ότι έπασχε από την ασθένεια κινητικών νευρώνων (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση), η οποία είναι μια προοδευτική, εκφυλιστική ασθένεια που προσβάλει τα κινητικά νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και νωτιαίο μυελό. Οι γιατροί του έδωσαν 2 χρόνια ζωή, ο ίδιος για λίγο πτοήθηκε αλλά γρήγορα κατάλαβε πως ήταν πολύ δυνατός, για να μην τα βάλει κάτω, και πως επρόκειτο να ζήσει για πολύ ακόμη. Και έτσι έγινε! Ο Hawking παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και μεγάλη καριέρα, ενώ βρίσκεται ακόμη εν ζωή!
   Eddie Redmayne, ο "οσκαρικός": Το πήρε το oscar και με την αξία του! Η ερμηνεία του ήταν εξαιρετική και η ομοιότητά του με τον πραγματικό εκπληκτική. Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για μία πολλή δουλεμένη ερμηνεία και μπράβο του!

5 βασικά μαθήματα που παίρνουμε από την ταινία:
- Δύναμη, κουράγιο και ελπίδα για τη ζωή.
- Αν έχεις την υγεία σου, όλα τα άλλα προβλήματα είναι μηδαμινά!
- Οι δυσκολίες πρέπει να ξεπερνιούνται και τίποτα να μη στέκεται εμπόδιο.
- Η ψυχή και το πνεύμα υπερισχύει του σώματος.
- Το παν είναι να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν.

   Είναι μία πολλή καλή ταινία, αρκετά κοντά στην πραγματική τροπή των πραγμάτων και με πολλή καλή αισθητική. Οι ερμηνείες είναι, στην πλειονότητά τους εξαιρετικές ( να μην τα ξαναλέμε για τον Eddie) και κρατά το ενδιαφέρον ως το τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου