Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Από τα μάτια ενός άνδρα...

  Ναι, το ξέρω, δεν έχουμε ανάγκη τη γνώμη των ανδρών. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε ανάγκη την γνώμη κανενός. Σημασία έχει να νιώθουμε εμείς καλά με τον εαυτό μας. Σύμφωνες. Είμαι, όμως, πολλή σίγουρη ότι όλες αναρωτιόμαστε πολλές φορές, όταν μας βλέπει αυτός που μας ενδιαφέρει, τι μπορεί να σκέφτεται για εμάς. Είμαι όμορφη; Του αρέσω; Τι είναι αυτό που μπορεί να μην του αρέσει πάνω μου;
  Παρακάτω θα αναφερθώ στο πως μας βλέπει ένας άνδρας, έχοντας απευθυνθεί σε έναν τέτοιο. Φυσικά δεν είναι αντιπροσωπευτικό κάθε άνδρα, αλλά τους ξέρετε τώρα, είναι τόοοσο απλά όντα. Όλοι, πάνω κάτω, θέλουν τα ίδια πράγματα. Για να δούμε λοιπόν!

 Θα του αρέσω;

-Σίγουρα στο μυαλό σας υπάρχει αυτή η ερώτηση, στην οποία η απάντηση είναι συνήθως οι κοινωνικές τάσεις της εποχής. Πρέπει να καταλάβετε ότι οι σχέσεις αντρών – γυναικών λειτουργούν όπως η αγορά. Δηλαδή, εφόσον το “target group” σας είναι οι άντρες, που το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι αν η τσάντα σας είναι φίρμας ή αν το τζιν που φοράτε είναι στη μόδα, πρέπει να μάθετε ότι καλά καλά δεν ξέρουμε καν τι είναι στη μόδα φέτος, τι ήταν πέρυσι και τι θα είναι του χρόνου! 
Αυτοπεποίθηση!
- Το βασικότερο, για να αρέσετε στους γύρω σας, είναι να αρέσετε πρώτα στον εαυτό σας! Άρα, όταν ανοίγετε τις δύο πεντάφυλλες ντουλάπες ρούχα που έχετε, για να αποφασίσετε τι θα φορέσετε στο πρώτο ραντεβού, η κρίση σας πρέπει να έχει γνώμονα το τι σας αρέσει και όχι αν αυτό που σας αρέσει είναι στη μόδα! Όταν σε μια γυναίκα αρέσει ο εαυτός της και το πώς δείχνει, σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη!
Μακιγιάζ!
- Εδώ την πατάτε όλες. Το να είσαι βαμμένη με το κιλό, θέλοντας να κρύψεις κάθε παραμικρή ατέλεια του προσώπου σου, εκπέμπει πρώτα απ’ όλα ανασφάλειες παντός τύπου. Στους περισσότερους από εμάς αρέσουν οι γυναίκες με ελάχιστο ή καθόλου μακιγιάζ, αφ’ ενός γιατί ξέρουμε ότι αυτό που αντικρίζουμε είναι όντως έτσι και δε θα βρεθούμε προ «ευχάριστων» εκπλήξεων και αφ’ ετέρου γιατί, όπως προείπαμε, εμπνέει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Άλλο τώρα αν η έννοια «γυναίκα» είναι η πιο καλοστημένη εμπορική βιομηχανία παγκοσμίως! Αυτό καλλιεργήθηκε με την πάροδο των χρόνων από τα πρότυπα κάποιων και έχει δημιουργήσει ανασφάλειες στο μισό πλανήτη. Περιποιηθείτε και φροντίστε τον εαυτό σας, χωρίς να φτάνετε σε σημείο υπερβολής! Θα το εκτιμήσουμε.
Φτάνει πια η ψύχωση με τα κιλά!
- Εντάξει, είναι σκληρή η πραγματικότητα, οι ενοχές που νιώθεις για την ολόκληρη τούρτα που έφαγες χθες, αλλά ξεπέρασέ το. Το ότι το σώμα σου δείχνει ωραίο όταν είσαι 60 κιλά αλλά είσαι 61 και το 1 κιλό το έβαλες, για παράδειγμα στον αγκώνα, και πρέπει να το χάσεις με κάθε κόστος, σε κάνει υστερική και κατευθυνόμενη από τα μοντέλα ομορφιάς που πάνε όπου φυσάει Βαρδάρης. Ζήσε αυθόρμητα και μη καταπιέζεις τον εαυτό σου για να είσαι αποδεκτή από τους άλλους, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει!

Ο άνδρας κάνει το πρώτο βήμα; 

- Ίσως το μεγαλύτερο κοινωνικό ταμπού για τις σχέσεις ever. Σ’ αυτά τα πράγματα, δεν υπάρχουν πρέπει και μη, δεν υπάρχουν κανόνες! Αν σας αρέσει κάποιος, μη φοβάστε να το δείξετε, να τον διεκδικήσετε και να τον κατακτήσετε! Υπάρχουν χαρακτήρες που είναι χαμηλών τόνων, άλλοι που φοβούνται την απόρριψη κλπ. Μη διογκώνετε το πρόβλημα, βοηθήστε στη λύση του! Και που ξέρετε;; Μπορεί αυτός ο ένας που δεν είχε το θάρρος να σας «κυνηγήσει», να είναι αυτός που δε θα τον νοιάζει αν το ντύσιμο σας είναι στη μόδα, αν τα κιλά σας δεν είναι υπερβολικά ή αν δε βάφεστε για να δείχνετε ωραίες, αν και εφόσον νιώθετε εσείς καλά με τον εαυτό σας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου